mozer a

Tóthné Mózer Annamária - kórusvezető

Rotunda….. fogalom, zene, feladat, felelősség, közösség, gyönyörködtetés, munka, motiválás, szervezés, próbák, főpróbák, koncertek, lélek emelés, katarzis, perpetum mobile.
Rotunda……. 1992-ben alapítottam. Sokan kérdezték már, hogy miért nem csatlakoztam egy kórushoz inkább, sem mint hogy "csináltam" egyet. Erre nehéz válaszolni. Mindig sokra tartottam a társas zenélést, több kórusban is énekeltem, és zenekarban is játszottam (hegedűs volnék). Nagyszerű zenetanáraim voltak, s talán az ott szerzett tapasztalatokból, és a folytatás utáni vágyból indult az első Rotunda elképzelés.
Rotunda…….. folytatás, működtetés, pályázatok, bejárások, egyeztetések, szervezés.
Rotunda……. remény-iparág.
Rotunda….. sok munka, rengeteg öröm.
2022. április

balogh l

Balogh Lázár - orgonakísérő 

2003-ban karmester, 2008-ban orgonaművész diplomát szereztem a Zeneakadémián. Mikor a Harmónia Nőikar megalakult, ezek még mind előttem voltak, viszont már három éve a voltam a Rotunda Énekegyüttes orgonakísérője, így nagy örömmel csatlakoztam Tóthné Mózer Annamária új kórusához. Hogy ez az együttműködés azóta is tart mindkét kórussal, ritka jelenség – igyekszünk vigyázni rá.

SZOPRÁN MEZZO ALT

Alexáné Brezovai Mária
Burian Eszter
Fazekasné Vízkelety Klára
Géth Magdolna Eszter

Korcsog Dia
Siket Ancsi
Váróczi Zsuzsanna

 

Bakos Alexandra
Csombók Judit
Grósz Györgyi
Erdélyi Jánosné Erzsi
Siketné Varga Rita
Szuszékos Julianna
Tóthné Barabás Tünde
Visnyeiné Mócsán Erika

András Iringó
Baranyai Mihályné Évi
Gedő Edith
Jehn Gabriella
Koletár Judit
Nagy Cintia
Németh Józsefné Klári
Komzák Adrienn
Kerekes Ágnes
Király Krisztina
Op Den Kelder Kitti
Rudas Katalin

 

 

 

alexane m

Alexáné Brezovai Mária

"Hírös város az alföldön Kecskemét,
Ott születtem, annak öszöm könyerét..."

"Zene nélkül mit érek én,
Mondd, zene nélkül mit érek én!"

girl

András Iringó

Nem is olyan sok évvel ezelőtt, egy májusi reggelen láttam meg a napvilágot. S bár, ha nem is feltételen a következő Mozartnak vagy Chopinnek születtem, és nem is tökéletes abszolút hallással áldottak meg, kaptam egy nagy ajándékot: a zene iránti szeretetemet. Ez pedig manapság mindennél fontosabb.
Már piciként fejest ugrottam mindebbe, először csak hallgattam az altató dalokat, aztán becsatlakoztam a saját hangommal, végül pedig a zongora előtt kötöttem ki. Ez az egész időszak (írnám, hogy hosszú, de technikailag nézve nem is olyan sok, csak én érzem annak 😃), a zenével párhuzamos növekedésem tett azzá, aki jelenleg is vagyok. Egy zenésszé, ezt most már bátran kijelenthetem.
Emellett azt is bátran kijelenthetem, hogy 2021 szeptembere óta a kórus (büszke) tagjai közé sorolom magam. Az alt szólamot erősítem, és szeretném is még sok sok éven keresztül. Jó kis közösség ez, hisz a zene összeköti az embereket. Ez mindig így volt, mindig így lesz.
"A zene az egyetlen világnyelv, melyet bárki, bárhol megérthet." (Debussy)

2022. április

bakos a

Bakos Alexandra

Amint befejeztem az általános iskolát, 2008-ban, lehetőséget kaptam a kórus tagságra. Éltem a lehetőséggel és a mai napig szívesen járok énekelni. Általános iskolában zenetagozatos osztályba jártam, ahol mindennapi volt az éneklés.  Szeretem a zenét, szeretek új énekeket megtanulni, akár idegen nyelven is. Hangszereken is tanulok lassan 10 éve, szóval igazán közel áll hozzám a zene.
Énekelni inkább kórusban szeretek, és nagyon jó érzés, amikor vastapssal vonulunk ki egy koncert után.
Remélem, még sok-sok évig tagja lehetek a kórusnak, és gyarapíthatom a zenei ismereteimet.

baranyaine e

Baranyai Mihályné Évi

2002-ben láttam meg a helyi újságban a Harmónia Női Kar felhívását. Úgy éreztem, hogy ez a felhívás nekem szól. Jelentkeztem, és azóta egy bohém közösség tagjaként élvezhetem a zene áldásos hatását és kórustársaim barátságát.

girl

Burian Eszter

Kisgyermek korom óta szeretek énekelni, szeretem a zenét.
A Harmónia Nőikarnak 2003-ban lettem először a tagja.
Ezután egy hosszabb szünet következett, majd 2014-ben visszatértem.
Nagyon szeretek a próbákra járni, hisz mindig jó hangulatúak.
Örülök, hogy ennek a kis közösségnek ismét a tagja lehetek.

 

csombok j

 

Csombók Judit

 

erdelyi j e

Erdélyi Jánosné Erzsi

Még óvodás koromban eldöntöttem, hogy óvó néni leszek, ha felnövök. Másik ilyen döntésem az volt, hogy híres énekesnő, vagy híres zenész leszek. Három tervem közül csak egy valósult meg, immár 38 éve foglalkozom gyerekekkel. Amióta az eszem tudom, azóta szeretek énekelni. Az óvodában is napi szinten énekelek, az éneklés, a zenehallgatás a mindennapjaim része!
2012 decemberében a Nepomuki Szent János templomban hallottam énekelni a Harmónia női kart, és a Rotunda vegyeskart a magyar misét énekelni. Ez az élmény, amit ott kaptam, meghatározta a döntésemet, hogy szeretnék énekelni Köztük. Így 2013 szeptembere óta tagja vagyok a Harmónia női karnak. Szerintem nagyon jól döntöttem!

2022. február

fazekas k

Fazekasné Vízkelety Klára

 A zene eddig végigkísérte az életemet.
Zenetagozatos általános iskola Kőbányán, énekkari tagság az Első László Gimnáziumban. Ének szak a Bp.Tanítóképző Főiskolán. Kórusélet nélkül talán nem is telt el tanév. Az éneklés számomra egy külön nyelv,amit már az anyatejjel szívtam magamba.
"Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes."- tudjuk már Kodály Zoltántól.

2022. február

gedo e

Gedő Edith

Jó pár évvel ezelőtt, szépséges Erdélyországban láttam meg a nagyvilágot. Mióta "ismerem magam" mindig dúdoltam, vagy énekeltem. Kisgyerek koromban hét kerek évig poroszos módszerekkel próbálták belém nevelni a hegedű szépségeit, több-kevesebb sikerrel. A hegedű, szolfézs és kötelező zongora órák helyett mély nyomot bennem csak az énekkari és zenekari próbák hagytak. Szerettem társaimmal együtt zenélni, együtt énekelni. Rákoskeresztúrra 18 évvel ezelőtt költöztünk férjemmel, két kamaszlány jó anyukája próbálok lenni. Hétköznapokban szórom a sugarat, röntgenasszisztens vagyok. Hosszú szünet után végre visszataláltam önmagamhoz Énekelhetek! 13 évnyi kihagyás után újra van értelme csütörtökjeimnek, várom, áhítom a közös éneklést!

Köszönöm!

girl

Géth Magdolna Eszter

2018.-óta vagyok a Harmónia Nőikar tagja.Egy kedves ismerősöm vitt el a kórusba és ott is maradtam.Zenetagozatos ált. iskolába jártam.Komlón csodálatos gyermek kórusban énekeltem,azóta szeretem a kórus muzsikát és minden,ami zene.Örülök,hogy ebben a kórusban énekelhetek.

2022. február

 

grosz gy

Grósz Györgyi

2003 óta vagyok a kórus tagja. Óvodásként elhatároztam, hogy óvónéni vagy énekes leszek. Mind a két álom teljesült. Óvodapedagógusként dolgozom, és egy olyan kórusban énekelek, ami több, mint a hobbim. Mind a kettőt imádom és egyikről sem tudnék lemondani. Tanulok énekelni és énekelve tanítok.

jehn g

Jehn Gabriella

Világéletemben szerettem énekelni. A bátyám mondta, hogy már kisgyerekként is "göröngyössé tettem az énekét". Nagyon megörültem, amikor megláttam a hirdetést, hogy jelentkezni lehet a Női Karba. Az első próbára mégis félve mentem. Erre két okom is volt: 2000-ben lezárult egy szakasza az életemnek, minimálisra szorult az emberekkel való kapcsolatom. Bár "újjászülettem", nehéz volt kinyitni a kapukat. Énekelni, zenélni sohasem tanultam és pár évvel ezelőtt, egy betegség következtében, teljesen megváltozott a hangom. Így lettem mezzo-ból alt. Nehéz volt mások előtt dalra nyitni a számat. Azt mondják, ha egy ajtó bezárul előttünk, az Úr kinyit egy ablakot. Én (többek között) a Harmónia Női Karban találtam meg az én ablakomat. Boldog vagyok, hogy közéjük tartozom. Annamária (karvezetőnk) szerint az énekkar legyen az első öt legfontosabb dolog között az életünkben. Hát lássuk a listát :

- párom (szebbé vált a világ, amióta ismerem)
- két szép fiam, Gergely és Ákos (és a bővebb család)
- munkám (hogyan lesz egy elhivatott pedagógusból a "titkárnők gyöngye"?)
- mozgás (egyesek szerint olyan vagyok mint a sajtkukac)
- énekkar (ezt ügyesen bepréseltem : )
- a macskám (ja, hogy ez már túl sok?)

girl

Kerekes Ágnes

 

girl

Király Krisztina

 

koletar j

Koletár Judit

A Harmónia Nőikar tagja vagyok 2002-től. Engem egy kórustársam vitt el egy próbára és ott ragadtam. Mindig is szerettem a zenét, szerettem énekelni. Az általános iskola után elmaradt az éneklés. Hosszú szünet után a Nőikarban kezdtem újra. Kezdetben szokatlan volt minden héten, csütörtökön este ismeretlen lányok között énekelni, de az évek során ez az érzés hiánnyá alakult-, amikor nincs próba.
Családom segít, hogy mindig ott legyek a próbán és a koncertekre szívesen eljönnek és meghallgatnak minket. Gyerekeim nagyon muzikálisak, ennek örömére már lányom Alexandra is a kórus tagja. Nagy fiam Levente a testvérkórusunk a Rotunda Énekegyüttes tagja, kicsi fiam Szabolcs pedig a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola kórus tagja. "
Szeretek próbákra járni, koncertezni, új énekeket tanulni. Szeretnék még sokáig tagja lenni a Nőikarnak Annamária (karvezető) kezei alatt munkálkodni, dolgozni akár az előkészületekben is….
girl

Komzák Adrienn

Mindkét nagylányom zenei osztályban kezdte az általános iskolát, az ő fellépéseiken kaptam kedvet az énekléshez. Koncertről koncertre láttam a lelkes készülődést, a munkájuk eredményét, a közösségi élmény és az együtt éneklés lelkes szeretetét. Idővel előtört a gondolat, és megszületett a határozott igény bennem is, hogy csatlakozzak egy kórushoz, ahol én is megtapasztalhatom mindezt, hisz sose késő belevágni bármibe, amire határozottan vágyunk. Így 2022 januárjában csatlakoztam a Harmónia Nőikarhoz, szívesen járok a próbákra és a koncertekre. Meglepő, de örömteli élmény azt tapasztalnom, hogy két próba között is, nap, mint nap azon kapom magam, hogy dúdolok, sőt, útközben vagy a kertben sétálva akár éneklek is pár sort az épp aktuális művekből. Azóta megtelt az életem zenével, már nem csak kívülről, hanem belülről is, amiért végtelenül hálás vagyok.

2022. április

girl

Korcsog Dia

 

girl

Nagy Cintia

Nem is olyan régen megszülettem, mindig is énekelgettem, amolyan kislányos módon, azóta pedig különös ragaszkodásom van a zenéhez. Ezért kedves tanárnőm és karvezetőm hívására beléptem a Harmónia női karba. Az első próbára egy kicsit izgulva érkeztem. A közösség azonban rögtön úgy fogadott, mintha ezer éve ismernének. A muzsika és hangulat azonnal elvarázsolt. Nagyon kedvelem a művészeteket, ezért hatalmas öröm számomra, hogy hetente lehetőségem nyílik a zenében is tevékenykedni. A koncertélmények és a próbák (a Balassi gyermekkórus tagjaként is) nagyon sokat segítenek átlendíteni a néha nehéz mindennapokon. Csodás érzés ilyen emberek között felnőni.
Köszönöm!
“Viva la musica”

2022. február

nemethk

Németh Józsefné Klári

2007-ben költöztem Budapestre a XVII. kerületbe. Iskoláimban énekkari tag voltam, felnőttként hosszú éveken keresztül énekeltem a Nyíregyházi Vegyeskarban. Felköltözésem után hiányzott a zene, az éneklés.

girl

Op Den Kelder Kitti

 

girl

Rudas Katalin

 

szabo ancsi

Siket Ancsi

"Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette,
aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál."
Jakab 1,25

2022. február

siketne r

Siketné Varga Rita

Kisgyermek korom óta a zene világában élek. Zenei általános iskolába jártam, mellette 8 évig zongoráztam, majd 6 évig orgonáltam segédkántorként. Férjemmel négy gyermeket nevelünk, akik szintén mindannyian zenélnek, méghozzá nem is akárhogyan!
A kórusmuzsikán kívül a magyar és más országok népzenéje,  a hagyományőrzés iránt érdeklődünk, de szívesen hallgatjuk a modern zenéket is.
Nagyon szeretek a kórusba járni, igazi lelki felfrissülés! Nagyon jó hangulatúak a próbák, kedvesek a lányok és színvonalas darabokat tanulhatunk. Örülök, hogy a kórus tagja lehetek!

2022. február

szuszekos j

Szuszékos Julianna

Születtem régesrég, 1967. február 26-án. Már apró koromban is énekeltem, szüleim sokszor emlegetett emlékei között a járni alig tudó én rázom a fenekem a rádióra és daj-daj-daj dalolom a vonatkozó slágert... Ettől kezdve tán, de azóta folyvást énekeltem, hol szervezetten, kórusban, hol csak úgy, a magam kedvére. Mára már sajnálom, nagyon, hogy megmaradtam a tipikus nagybetűs amatőrnek. Én aztán az vagyok... Viszont ezt teljes lelkesedéssel művelem. Bárcsak tanultam volna zenét, mint annyi társam a kórusban... De nem így alakult. Hangszerem a torkom, ebből csalok ki különféle hangokat több-kevesebb sikerrel.
A Harmóniába legnagyobb örömömre úgy kerültem, hogy egy iskolai megmozduláson beszélgetve kiderült, több osztálytárs-mamát is tagjául tudhat a kórus, és addig duruzsoltak a fülembe, hogy én oda nagyon kellek, hogy kipróbáltam magam. Húsz év után először... Na, azóta abba sem bírom hagyni!
Csemetéimbe is belevarázsoltam a muzsika szeretetét. Igaz örömömre évekig egy kórus tagjai voltunk, kevesen mondhatják ezt el magukról.

2022. február

girl

Tóthné Barabás Tünde

 

varoczi zs

Váróczi Zsuzsanna

Óvónéni vagyok a Rákoscsabai Mézeskalács óvodában. A kórusnak az alapító tagjai közé tartozom, amire nagyon büszke vagyok. Az éneklés mindig az életem fontos része volt. A kisfiam már a pocakomba szívta magába a próbákon az igényesebbnél igényesebb muzsikát , aminek jótékony hatása már érezhető. Jó érzés , amikor egy- egy koncert után őszinte gratulációkat kapunk. Már hiányzik, ha néha nem tudok próbára menni! Jó a társaság, jók a művek, fantasztikus jó a karvezető... és sorolhatnám. Egy szó mint száz szeretem ezt a kórust és ez már mindig így lesz!

 visnyeine e

Visnyeiné Mócsán Erika

Visnyeiné Mócsán Erika vagyok. Hét éve kerültem a kórusba, ahol szeretettel fogadtak. A zene, az éneklés hosszú időn keresztül az életem részét képezte, hiszen eredeti foglalkozásom óvónő volt, így minden nap alkalmam nyílt az éneklésre.  13 éve gyógypedagógusként dolgozom, ahol nem tartozik a munkámhoz az éneklés és ez nagyon hiányzik. A kórusban való együtt éneklés nagyon fontossá vált számomra. Egy szerető közösséghez való tartozás megtartó erővel bír a hétköznapok taposómalmában. Remélem még sokáig részese lehetek ennek a közösségnek és sok énekléssel eltöltött, szép pillanatot élhetek át velük.

2022. február