mozer a

Tóthné Mózer Annamária - kórusvezető

balogh l

Balogh Lázár - orgonakísérő 

2003-ban karmester, 2008-ban orgonaművész diplomát szereztem a Zeneakadémián. Mikor a Harmónia Nőikar megalakult, ezek még mind előttem voltak, viszont már három éve a voltam a Rotunda Énekegyüttes orgonakísérője, így nagy örömmel csatlakoztam Tóthné Mózer Annamária új kórusához. Hogy ez az együttműködés azóta is tart mindkét kórussal, ritka jelenség – igyekszünk vigyázni rá.

SZOPRÁN MEZZO ALT

Alexáné Brezovai Mária
Burian Eszter

Fazekasné Vízkelety Klára

Gergely Cecília
Szabó Ancsi
Váróczi Zsuzsanna

 

Bakos Alexandra
Csombók Judit
Grósz Györgyi
Erdélyi Jánosné Erzsi
Siketné Varga Rita

Szepesi Nikoletta

Szuszékos Julianna

Visnyeiné Mócsán Erika

Baranyai Mihályné Évi
Gedő Edith
Jehn Gabriella
Kiss Andrea

Koletár Judit

Majsitz Lajosné Ladányi Edit

Németh Józsefné Klári

Rusztem Mária

 

 

 

alexane m

Alexáné Brezovai Mária

"Hírös város az alföldön Kecskemét,
Ott születtem, annak öszöm könyerét..."

"Zene nélkül mit érek én,
Mondd, zene nélkül mit érek én!"

bakos a

Bakos Alexandra

Amint befejeztem az általános iskolát, 2008-ban, lehetőséget kaptam a kórus tagságra. Éltem a lehetőséggel és a mai napig szívesen járok énekelni. Általános iskolában zenetagozatos osztályba jártam, ahol mindennapi volt az éneklés.  Szeretem a zenét, szeretek új énekeket megtanulni, akár idegen nyelven is. Hangszereken is tanulok lassan 10 éve, szóval igazán közel áll hozzám a zene.
Énekelni inkább kórusban szeretek, és nagyon jó érzés, amikor vastapssal vonulunk ki egy koncert után.
Remélem, még sok-sok évig tagja lehetek a kórusnak, és gyarapíthatom a zenei ismereteimet.

baranyaine e

Baranyai Mihályné Évi

2002-ben láttam meg a helyi újságban a Harmónia Női Kar felhívását. Úgy éreztem, hogy ez a felhívás nekem szól. Jelentkeztem, és azóta egy bohém közösség tagjaként élvezhetem a zene áldásos hatását és kórustársaim barátságát.

 

Burian Eszter

Kisgyermek korom óta szeretek énekelni, szeretem a zenét.
A Harmónia Nőikarnak 2003-ban lettem először a tagja.
Ezután egy hosszabb szünet következett, majd 2014-ben visszatértem.
Nagyon szeretek a próbákra járni, hisz mindig jó hangulatúak.
Örülök, hogy ennek a kis közösségnek ismét a tagja lehetek.

 

csombok j

 

Csombók Judit

 

erdelyi j e

Erdélyi Jánosné Erzsi

Még óvodás koromban eldöntöttem, hogy óvó néni leszek, ha felnövök. Másik ilyen döntésem az volt, hogy híres énekesnő, vagy híres zenész leszek. Három tervem közül csak egy valósult meg, immár 31 éve foglakozom gyermekekkel. Amióta az eszem tudom, azóta szeretek énekelni. 2012 decemberében a Nepomuki Szent János templomban hallottam énekelni a Harmónia női kart, és a Rotundát. A Magyar misét énekelték. Ez az élmény amit ott kaptam, nagyon meghatározta a döntésemet, hogy szeretnék énekelni Köztük. Így 2013 szeptembere óta tagja vagyok a Harmónia női karnak. Szerintem nagyon jól döntöttem!

gedo e

Gedő Edith

Jó pár évvel ezelőtt, szépséges Erdélyországban láttam meg a nagyvilágot. Mióta "ismerem magam" mindig dúdoltam, vagy énekeltem. Kisgyerek koromban hét kerek évig poroszos módszerekkel próbálták belém nevelni a hegedű szépségeit, több-kevesebb sikerrel. A hegedű, szolfézs és kötelező zongora órák helyett mély nyomot bennem csak az énekkari és zenekari próbák hagytak. Szerettem társaimmal együtt zenélni, együtt énekelni. Rákoskeresztúrra 18 évvel ezelőtt költöztünk férjemmel, két kamaszlány jó anyukája próbálok lenni. Hétköznapokban szórom a sugarat, röntgenasszisztens vagyok. Hosszú szünet után végre visszataláltam önmagamhoz Énekelhetek! 13 évnyi kihagyás után újra van értelme csütörtökjeimnek, várom, áhítom a közös éneklést!

Köszönöm!

gergely c

 

Gergely Cecília

Lelkület: mindenkor mindenért hálát adni az Istennek (Pál apostol Efezusiakhoz írt levele 5,20)

Életfilozófia: amit akartok, hogy Veletek cselekedjenek az emberek, Ti is azt tegyétek velük! (Máté evangéliuma 7,12)

Mérföldkövek: egy férj, két főiskola, három könyvszerkesztés, négy kórus, öt gyermek...

 

Keresztény könyvesboltokban (Ecclesia, Huszár Gál, Szent Gellért, CLC, Péceli Könyvesbolt) már kapható a Jó Istennel párbeszédre ösztönző bibliai igeválogatásom "Bibliai lelkivezetés 3. könyvecske" címmel.

grosz gy

Grósz Györgyi

2003 óta vagyok a kórus tagja. Óvodásként elhatároztam, hogy óvónéni vagy énekes leszek. Mind a két álom teljesült. Óvodapedagógusként dolgozom, és egy olyan kórusban énekelek, ami több, mint a hobbim. Mind a kettőt imádom és egyikről sem tudnék lemondani. Tanulok énekelni és énekelve tanítok.

jehn g

Jehn Gabriella

Világéletemben szerettem énekelni. A bátyám mondta, hogy már kisgyerekként is "göröngyössé tettem az énekét". Nagyon megörültem, amikor megláttam a hirdetést, hogy jelentkezni lehet a Női Karba. Az első próbára mégis félve mentem. Erre két okom is volt: 2000-ben lezárult egy szakasza az életemnek, minimálisra szorult az emberekkel való kapcsolatom. Bár "újjászülettem", nehéz volt kinyitni a kapukat. Énekelni, zenélni sohasem tanultam és pár évvel ezelőtt, egy betegség következtében, teljesen megváltozott a hangom. Így lettem mezzo-ból alt. Nehéz volt mások előtt dalra nyitni a számat. Azt mondják, ha egy ajtó bezárul előttünk, az Úr kinyit egy ablakot. Én (többek között) a Harmónia Női Karban találtam meg az én ablakomat. Boldog vagyok, hogy közéjük tartozom. Annamária (karvezetőnk) szerint az énekkar legyen az első öt legfontosabb dolog között az életünkben. Hát lássuk a listát :

- párom (szebbé vált a világ, amióta ismerem)
- két szép fiam, Gergely és Ákos (és a bővebb család)
- munkám (hogyan lesz egy elhivatott pedagógusból a "titkárnők gyöngye"?)
- mozgás (egyesek szerint olyan vagyok mint a sajtkukac)
- énekkar (ezt ügyesen bepréseltem : )
- a macskám (ja, hogy ez már túl sok?)

kiss a

Kiss Andrea

"Olcsóbb, hátsó sorok.."

Az alt szólam hátsó sorában ülök-állok.Késve érkezőknek ideális hely... A  kedvencem! Átlátni az egész kórust: asszonyokat,lányokat - oly színes a kép. Jövünk, beesünk ezer helyről;élményekkel,örömökkel, gondokkal, ki munkából, ki iskolából, ki épp a gyermekei mellől..de jön hétről-hétre a muzsika miatt. És nem csak azért!A felhőtlen kacajok, közös "rosszalkodások",egy simogatás, egy-egy megértő szempár miatt. Igen, innen a hátsó sorból nézve ez a huszonakárhány mozaikdarabból álló kép, egyszercsak összeáll..és gyönyörködhetek a zenében, a HARMÓNIÁ-ban. Ezt persze nem szabad - tudjuk jól Babutól - de ez az én titkos rosszalkodásom... (Ami mostantól már persze nem az..!) Csak kicsit hátrébb húzom a székem,felteszem a szemüvegem, kotta kicsit feljebb....és már senki sem veszi észre...

koletar j

Koletár Judit

A Harmónia Nőikar tagja vagyok 2002-től. Engem egy kórustársam vitt el egy próbára és ott ragadtam. Mindig is szerettem a zenét, szerettem énekelni. Az általános iskola után elmaradt az éneklés. Hosszú szünet után a Nőikarban kezdtem újra. Kezdetben szokatlan volt minden héten, csütörtökön este ismeretlen lányok között énekelni, de az évek során ez az érzés hiánnyá alakult-, amikor nincs próba.
Családom segít, hogy mindig ott legyek a próbán és a koncertekre szívesen eljönnek és meghallgatnak minket. Gyerekeim nagyon muzikálisak, ennek örömére már lányom Alexandra is a kórus tagja. Nagy fiam Levente a testvérkórusunk a Rotunda Énekegyüttes tagja, kicsi fiam Szabolcs pedig a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola kórus tagja. "
Szeretek próbákra járni, koncertezni, új énekeket tanulni. Szeretnék még sokáig tagja lenni a Nőikarnak Annamária (karvezető) kezei alatt munkálkodni, dolgozni akár az előkészületekben is….
 

Majsitz Lajosné Ladányi Edit

 

 

Németh Józsefné Klári

2007-ben költöztem Budapestre a XVII. kerületbe. Iskoláimban énekkari tag voltam, felnőttként hosszú éveken keresztül énekeltem a Nyíregyházi Vegyeskarban. Felköltözésem után hiányzott a zene, az éneklés.

rusztem m

Rusztem Mária

Kiskoromban a zene és a művészetek szeretetére neveltek ezért én is a legjobb tudásom alapján erre tanítottam 3 gyermekemet. Legnagyobb lányom, Annamária a kórus vezetője, s ezen kívül a Rotunda énekegyüttes karnagyasszonya hegedűn, Péter fiam trombitán és a legkisebb, Zsófi lányom, aki szintén tagja a kórusnak vadászkürtön tanult. Unokáim szintén zenélnek. Ilyen nagy muzsikus család vagyunk mi. Nagyon örülök, hogy a zene állandó helyet foglal a szívemben és büszke vagyok, hogy a kórus tagja lehetek!

siketne r

Siketné Varga Rita

Kisgyermek korom óta a zene világában élek. Zenei általános iskolába jártam, mellette 8 évig zongoráztam, majd 6 évig orgonáltam segédkántorként. Férjemmel négy gyermeket nevelünk, akik szintén mindannyian zenélnek, méghozzá nem is akárhogyan!
Mostanában a népzene, a népi énekek és a hagyományőrzés is nagyon érdelnek bennünket.
Nagyon szeretek a kórusba járni, igazi lelki felfrissülés! Nagyon jó hangulatúak a próbák, kedvesek a lányok és színvonalas darabokat tanulhatunk. Örülök, hogy a kórus tagja lehetek!

szabo ancsi

Szabó Ancsi

"Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette,
aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál."
Jakab 1,25

szuszekos j

Szuszékos Julianna

Születtem régesrég, 1967. február 26-án. Már apró koromban is énekeltem, szüleim sokszor emlegetett emlékei között a járni alig tudó én rázom a fenekem a rádióra és daj-daj-daj dalolom a vonatkozó slágert... Ettől kezdve tán, de azóta folyvást énekeltem, hol szervezetten, kórusban, hol csak úgy, a magam örömére. Mára már sajnálom, nagyon, hogy megmaradtam a tipikus nagybetűs amatőrnek. Én aztán az vagyok... Viszont ezt teljes lelkesedéssel művelem. Bárcsak tanultam volna zenét, mint annyi társam a kórusban... De nem így alakult. Hangszerem a torkom, ebből csalok ki különféle hangokat több-kevesebb sikerrel.

A Harmóniába legnagyobb örömömre úgy kerültem, hogy egy iskolai megmozduláson beszélgetve kiderült, több osztálytárs-mamát is tagjául tudhat a kórus, és addig duruzsoltak a fülembe, hogy én oda nagyon kellek, hogy kipróbáltam magam. Húsz év után először... Na, azóta abba sem bírom hagyni!

Csemetéimbe is belevarázsoltam a muzsika szeretetét, egyikük már velem együtt "boldogítja" a Harmónia Nőikart és közönségét, és sok vágyam közül az egyik az, hogy még nagyon sokáig legyen alkalmam így együtt énekelni...

varoczi zs

Váróczi Zsuzsanna

Óvónéni vagyok a Rákoscsabai Mézeskalács óvodában. A kórusnak az alapító tagjai közé tartozom, amire nagyon büszke vagyok. Az éneklés mindig az életem fontos része volt. A kisfiam már a pocakomba szívta magába a próbákon az igényesebbnél igényesebb muzsikát , aminek jótékony hatása már érezhető. Jó érzés , amikor egy- egy koncert után őszinte gratulációkat kapunk. Már hiányzik, ha néha nem tudok próbára menni! Jó a társaság, jók a művek, fantasztikus jó a karvezető... és sorolhatnám. Egy szó mint száz szeretem ezt a kórust és ez már mindig így lesz!

 

Visnyeiné Mócsán Erika

Amíg óvónőnek tanultam és óvodában dolgoztam napjaim része volt az éneklés. 9 éve gyógypedagógusként kezdtem dolgozni így ritkábban nyílt lehetőségem az éneklésre. Amíg 2014 őszén egy kórustárs invitálására el nem merészkedtem a Kórus egy próbájára nem is tudtam, hogy ennyire hiányzott a zene, az éneklés, a KÖZÖS ÉNEKLÉS. Feltölt, kikapcsol, gondot űz, jó kedvre derít. Jó érzés ehhez a vidám befogadó közösséghez tartozni.